Terug naar wie je bent

 

 • Coaching
 • Schrijf je levensverhaal  

“Ik zou iedereen die een boek wil schrijven jou aanraden.

Want dan weet je dat het vanuit het hart geschreven is.”

 

Een boek schrijven over iemands leven is voor mij zoveel méér dan een opsomming van verhalen.

Het begon bij mijn vader..

Ooit gaf ik mijn vader het boek ‘Opa vertel eens’ voor zijn verjaardag.
Mijn vader schreef en schreef en schreef…
Toen het boek vol was zei hij me: ‘Ik heb echt nog veel meer te vertellen. De vragen in het boek zijn voor mij niet genoeg.’
Dus gaf ik hem een dik blanco schrift erbij, dat hij ook helemaal vol schreef.
Schrijven over zijn leven gaf mijn vader lucht. Alles wat hij had meegemaakt in zijn leven kon hij nu rustig nog eens herbeleven, ordenen en in het perspectief van zijn hele levensverhaal zien. Voor mijn vader hielp het schrijven en vertellen over zijn leven om alle mooie en ook alle moeilijke stukken uit zijn leven een plekje te geven.
Mijn vader schreef of zijn leven er van af hing. Vol overgave. Hij sprak erover met ons, met een schrijfster die hem begeleidde bij het maken van zijn boek. Ik zag hem opleven in de herbeleving van een leven om trots op te zijn. Rust vinden in het naar buiten brengen van zijn persoonlijke verhaal. ‘Opa, vertel eens’ was de eerste stap op weg naar zijn eigen boek dat hij de titel ‘…maar de grootste van deze is de liefde’ meegaf.

Mijn eigen verhaal

Zelf kreeg ik de dringende behoefte om mijn verhaal te schrijven toen ik 50 was geworden. Die leeftijd voelde voor mij een beetje alsof ik ‘op de helft’ was. Alsof ik de top van de berg beklommen had en vandaar vrij uitzicht had. Naar voren en naar achteren. Een moment van bezinning, om de balans op te maken voor ik aan de afdaling zou beginnen. Mijn eigen moeder werd maar 64. Het zette me aan het denken. Op een dag zal ik er ook niet meer zijn. Wat wil ik dan achterlaten voor mijn kinderen?
Ik schreef het verhaal van mijn leven en maakte er een boek van. Voor mijn kinderen. Ik schreef een boek dat meer is dan een opsomming van gebeurtenissen. Ik wil dat ze mij later terug kunnen vinden in iedere bladzijde van mijn boek. Dat ze handvatten hebben op momenten dat het leven moeilijk wordt. Dat het troost biedt als ze verdrietig zijn en houvast als hun vertrouwen wankelt.
Kortom, ik schreef het boek waar ik zelf zo’n behoefte aan had gehad toen ik mijn moeder plotseling moest missen.
Wat had ik haar verhaal er later graag nog eens bij gepakt, Om haar energie er in terug te kunnen vinden. Een liefdevolle, lichte energie.  Wat had ik graag andere stukjes van haar leven willen leren kennen toen ik zelf ook moeder was geworden.
Precies twintig jaar na haar overlijden was mijn persoonlijke autobiografische verhaal een feit. Op een mooie avond in juni was het zover. Wat voelde het goed om die avond niet alleen aan mijn kinderen, maar voor een zaal vol lieve mensen mijn eigen boek te presenteren.
Die presentatie, het meegeven waar het in ons leven echt over gaat, vind ik ook waardevol. Hoe mooi is het als ik met mijn verhaal anderen kan inspireren?

“Vanavond heb ik op een leuke manier veel meer geleerd dan in allerlei trainingen en workshops die ik heb gevolgd.”

 

Het schrijven van mijn boek was een ware puzzeltocht. Een zoeken naar de kern van mijn wezen dat ik in dit verhaal terug laat komen. Het bracht me nieuwe inzichten over oude gebeurtenissen. De kans om ooit onderbroken bewegingen alsnog af te maken.
De rust van het weten dat het leven het altijd goed met ons voor heeft. Dat de verbinding, in werkelijkheid, nooit echt verbroken zal zijn.
Ben je benieuwd naar mijn persoonlijke verhaal? Ik nodig je van harte uit om mee te lezen in mijn boek ‘Verbroken verbinding – de onderstroom’.

“Wat een mooi boek. Ik heb het twee keer gelezen en werd geraakt door de prachtige metaforen die je gebruikt.” 

Wat is de betekenis van jouw leven?

Als we samen het verhaal van jou leven gaan schrijven, gaan we puzzelen. In al die losse verhalen samen op zoek naar de kern van wie jij bent. Zodat ook jouw verhaal niet verloren gaat.
Door mijn jarenlange ervaring als therapeut kan ik je precies die vragen stellen die jouw helpen om de puzzelstukjes van jouw leven op de plek te leggen. Ik kan je al schrijvend attent maken op verbanden die je zelf tot nu toe wellicht zijn ontgaan. Omdat ik er fris tegenaan kijk en daardoor het geheel kan overzien. Samen komen we verder. Voor mij is het schrijven van levensverhalen is een heerlijk en bijzonder waardevol proces van overzicht en inzicht krijgen. Een weg naar meer innerlijke rust.
Lezen moet vooral leuk zijn. Het verhaal moet je pakken. Wat ik steeds terug hoor is dat de boeken die ik geschreven heb lekker lezen.
Als je begint, wil je door naar het einde, weten hoe het afloopt.
Wat ik voor je kan doen is dus duidelijk meer dan jouw verhalen op een rijtje zetten en afdrukken. Het is altijd mijn streven om jouw energie naar voren te laten komen in jouw verhaal. Zodat wie jij bent voor altijd bewaard zal blijven.  

 

Verbroken verbinding – de onderstroom

Mijn verhaal over de liefdevolle onderstroom in mijn leven die me steeds weer terug brengt bij wie ik echt ben.

Durf jij al voluit te leven vanuit vertrouwen? Je te verbinden met alle stukjes die van jou zijn?

Een boek dat troost en inzichten biedt, handvatten om vanuit liefde voor jezelf aanwezig te blijven bij alles wat er is.

Blog

Wat nou, als het wél anders kan?

Wat nou, als het wél anders kan?

Wat nou als het wel anders kan? Neem jij de boodschap ‘niets meer aan te doen’ zomaar voor waarheid aan?
Of moet het zijn ‘niets meer aan te doen ‘vanuit mijn vakgebied”? Dat geeft een heel ander perspectief…

Lees meer
GENEES DE HELE MENS

GENEES DE HELE MENS

Hij was zijn tijd ver vooruit. Opgeleid als scheikundige en arts zag hij in de praktijk dat het medisch handelen op de manier waarop hij het had geleerd niet het gewenste resultaat gaf. Gezegend met daadkracht, een behoorlijke dosis intelligentie en bovenal gedreven...

Lees meer
Waar gebeurde verhalen

Waar gebeurde verhalen

Als kind al hou ik er van, van waar gebeurde verhalen. Verhalen van echte mensen, uit het echte leven. Ze laten me steeds weer zien wat ik diep van binnen al lang weet. Geven me de bevestiging waar ik naar zoek, dat het klopt zoals ik de wereld zie.

Ik ben opgevoed met het geloof. Niet geheel vrijwillig zat ik als kind de meeste zondagen ’s morgens om 10 uur in de kerk. Vaak vond ik het eigenlijk ook helemaal niet zo erg. Als klein meisje werd ik blij van de liedjes die we zongen met elkaar. Gedragen door de orgelmuziek. De geur van vers gezette koffie na de dienst. …

Lees meer

Over Simone

 

” Hoi Simone,

Op de eerste plaats ben ik heel erg dankbaar dat je op ons pad bent gekomen.

Het resultaat is prachtig en ook de weg ernaar toe is heel mooi verlopen. Anders dan vooraf verwacht 😉

Het heeft ook langer geduurd dan gepland. En ik vind dan ook heel top van je dat je je hierin steeds flexibel hebt opgesteld.

Je bent een prachtig mooi warm, liefdevol mens, die naast een geweldig boek zoveel meer heeft gegeven.

Dat is niet tastbaar, en moeilijk te beschrijven. Ik zou iedereen die een boek wil schrijven jou aanraden, want dan weet je dat het vanuit het hart geschreven is. Simone heel hartelijk bedankt voor alles!

Heel veel liefs van Richard en Angela ”

 

“Toen mijn vader 80 werd kon ik me geen mooier kado voorstellen dan alle verhalen, die hij zo graag vertelt en vertelt en vertelt in boekvorm te zien. Hij vond een leuk idee. T is een prachtig boek geworden vooral geschreven voor zijn kleinzoons.

Maar t is ook een mooi document geworden over de tijd waarin mijn vader tijdens en na de oorlog is opgegroeid van klein jongetje dat vaak gepest werd tot een liefdevolle opa met kinderen en kleinkinderen.

We zijn Simone heeeel dankbaar voor dit mooie boek. Zij heeft zijn verhaal precies neergezet zoals hij t graag vertelt en vertelt en vertelt….”

“Dag Simone,

Het schrijven van mijn levensverhaal vond ik een fantastisch avontuur.  Vanaf het begin had ik het eindresultaat al in mijn hoofd maar zat diep weggestopt ergens in mijn hersenen. De samenwerking zette mij aan om ook te gaan schrijven waardoor fijne herinneringen weer boven kwamen drijven.

We gingen samen het avontuur aan en hebben mijn verhaal op papier gezet. Jij hebt het voor elkaar gekregen om er een prettig leesbaar en overzichtelijk geheel van te maken.  Van veel mensen die het boek hebben gelezen heb ik feedback gekregen.  Stuk voor stuk waren ze onder de indruk van het verhaal en vonden het boek lekker weglezen.

Lieve Simone,  we mogen trots zijn op het geslaagde eindresultaat.  Het is uitgebreider geworden dan afgesproken maar het resultaat mag er zijn.

Dank voor de fijne samenwerking.  De kers op de taart was de mooie presentatie tijdens ALSFEST,  het signeren van de boeken en het overhandigen van een exemplaar aan mensen die dicht bij me staan.

Dank daarvoor

Remko”

“Zelf vond ik het vooral fijn om te zien hoe ik na een moeilijke start in het leven toch ‘een behoorlijk mens’ ben geworden. Door het schrijven van mijn boek ging ik terugblikken op mijn leven. Als ik het over moest doen, zou ik het niet anders aanpakken dan ik gedaan heb. Dat is een goed gevoel.

Simone heeft van alle verhalen die ik zo graag vertel één geheel weten te maken. ‘Over de Streep’ is geen encyclopedie, niet al mijn verhalen staan er in. Veel meer geeft het een treffend beeld van wie en hoe ik ben.

Zodat mijn kinderen en kleinkinderen dát er nog eens bij kunnen pakken als ik er op een dag niet meer zal zijn. Nu het genoteerd staat, blijft het. Dat vind ik mooi.

Wat vooral fijn is aan het werken met Simone is de rust die ze uitstraalt als ze me vragen stelt. En natuurlijk dat ze van al mijn losse verhalen een heel mooi, mij typerend boek heeft kunnen maken. Mijn kleinzoon heeft het zelfs meegenomen naar de Filipijnen. Om aan de hand van dat boek over mij en hoe wij hier leven te kunnen vertellen. Prachtig, toch?”

Nol van der Zalm

Opleiding

 • VWO – Chr.  Lyceum Dr. W.A. Visser ’t Hooft, Leiden
 • Hostess-opleiding – Ecole Tunon Den Haag
 • Franse Taal en Letterkunde – Propedeuse – RU Leiden
 • HEAO BE -Saxion Hogeschool Enschede
 • Klassieke Homeopathie – Amersfoort
 • Helende reis practitioner
 • PresentChild® – Zienderogen beter – Baarn

Werk

 • Shell International – Finance & Control
 • Oxfam-Novib – Assistent controller
 • Eigen praktijk – Homeopaat, Kindertolk, Coach
 • Schrijver van levensverhalen

Missie

 

Zoveel mogelijk mensen terug te begeleiden naar wie ze echt zijn.  Zolang je delen van jezelf niet wilt toelaten in je leven belemmer je je eigen levensstroom.

Ik inspireer je om te gaan werken mét in plaats van tegen jezelf.   

 

Visie

Het delen van jouw levensverhaal creëert herkenning en verbinding met anderen. Naar buiten toe. Maar schrijven van je verhaal kan je nog veel meer brengen.  Het laat je van een afstandje kijken naar jezelf. Ben jij nog wie je wilt zijn?

Breng je innerlijke verbinding weer tot stand. Ga samenwerken met alle delen van jezelf. Laat jouw  logisch denken hand in hand gaan met je intuïtie. Ze gaan prima. Sterker nog, door samenwerking met jezelf creëer je synergie. Je bereikt méér en het gaat makkelijker.

Erken jezelf voor wie je helemaal bent.  Een wonder van de natuur.

Sta jezelf toe om in balans te komen. Gun het ook de ander.

Met elkaar maken we onze wereld zo iedere dag nóg mooier.  

Diensten

 

Coaching

Terug komen bij wie je bent is makkelijker als iemand je een spiegel voorhoudt.

Ga jij het proces aan en word jij weer iemand waar je zelf van kunt houden?

Schrijf je levensverhaal

Je leven is niet zo gelopen als je had gehoopt. Je hebt een verhaal te vertellen.

Een verhaal waarmee je niet alleen de ander helpt, maar ook dichter bij jezelf komt.

Geef jezelf de ruimte en laat je verhalen vrij. Kom weer terug bij wie jij (ook nog) bent.

Homeopathische ondersteuning

Iets in jouw energie blijft maar in de weg zitten. Het lijkt wel of je er niet doorheen kunt komen.

In dat geval kan energetische ondersteuning voor een doorbraak zorgen.

Gun jezelf de ruimte om te ervaren wat het met je doet. Met homeopathie kom je weer in beweging.

Mijn eigen boek

‘Wow, wat een mooi boek, zo herkenbaar, zo eigen… Ik kan het niet goed omschrijven…heel mooi!’

‘Ik bleef lezen, wilde gewoon weten hoe het verder gaat!’

Verbroken verbinding – de onderstroom

Met mijn persoonlijke verhaal ‘Verbroken verbinding – de onderstroom’ hoop ik jou te inspireren. Om ook op weg te gaan. Steeds weer je balans te zoeken.

De titel van mijn boek verwijst naar mijn vaste geloof dat de verbinding uiteindelijk nooit echt verbroken zal zijn.

Op momenten dat het voelt alsof dat wel zo is, nodigt het leven je uit om anders te gaan kijken. Een nieuwe vaardigheid te leren. Bewust te kiezen.

Om de verbinding met alle stukjes die van jou zijn weer bewuster te gaan maken. Van schrik houden we soms onze adem in en komen we in een soort ‘survival-mode’. Maakt alles in ons zich klaar om te vechten, vluchten of bevriezen.

Signalen van een verbroken verbinding.  Als het gevaar geweken is, schakelen we terug naar zijn vrij. Van daaruit kan je weer verder.  Dieren doen dat als vanzelf, wij blijven wel eens wat te lang hangen. Weten soms niet meer hoe we terug kunnen schakelen om weer vrij te zijn.

Dan is daar de onderstroom.  Als je je overgeeft en de controle een klein beetje kunt laten gaan, kom je er meteen weer mee in contact. Alles in het leven stuurt aan op  nieuw evenwicht. Dat is onze natuur.

Als jij het nu even niet meer weet, laat je dan inspireren door mijn verhaal….

‘Ik ben zo dankbaar voor jouw boek! Het geeft me nieuwe inzichten die ik direct in mijn eigen leven kan toepassen. Ik heb gelijk veel minder stress!’

‘Eerlijk gezegd was ik wat sceptisch, maar ik heb zelfs een traantje gelaten af en toe. Knap geschreven, met oog voor détail en een prachtige rode draad!’

‘Een mooi persoonlijk boek, waarin je duidelijk je zoektocht naar jezelf voor jou en voor anderen hebt vastgelegd. Complimenten!’

‘Een prachtig boek voor iedereen. Ook voor mensen die (nog)niet ‘zoekende’ zijn. Eerlijk, ik verheug me al op je volgende boek..’

Zij gingen je voor met hun levensverhaal

Contact

Simone Hartman

Bergschenhoek

info@terugnaarwiejebent.nl

06-28420276

Stuur mij de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Balans Creaties?
Stuur een mail naar info@terugnaarwiejebent.nl met vermelding van je naam en ik zet je op de lijst om mijn nieuwsbrief te ontvangen.

 

 

 

Inspiratie om Zorgeloos je Zelf te Zijn?

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven! Je staat op de lijst om mijn volgende nieuwsbrief te ontvangen.