Weet je… 

Ik vind het zo logisch.  Om, als iets niet (afdoende) werkt, naar een andere oplossing te zoeken.  Ik denk dan altijd aan die dag toen ik nog niet zo heel lang moeder was.  Mijn dochtertje was een maand of zeven toen ze niet zo lekker was. Een loopoortje. Tot twee keer toe ging ik met haar naar de huisarts, kreeg beide keren een kuur antibiotica en ging daar vol vertrouwen mee aan de slag. Het hielp heus wel. Even.  De ontsteking leek te verdwijnen. Alleen… kwam het steeds weer terug.

Bij de derde keer leek ‘meer van hetzelfde’ mij niet zo logisch meer. Het derde antibioticarecept heb ik dan ook niet meer opgehaald bij de apotheek. Het hele verhaal daarover lees je in mijn boek. Op dat moment wist ik nog niet wat dan verlichting zou geven. Ik wist alleen dat ik hier ‘nee’ tegen ging zeggen. Omdat ik ervaren had dat het – voor mijn kind, in die situatie! – niet de oplossing was. 

In datzelfde vertrouwen waarmee ik het advies van de huisarts in eerste instantie had opgevolgd, vertrouwde ik nu op wat ik zelf had zien gebeuren. Ik werd er – ondanks de situatie – rustig en vrolijk van. Dat alleen al had een positieve uitwerking op mijn meisje, dat tevreden in het wandelwagentje achterover ging leunen. Bijzonder.

Ik ging eerst maar eens voelen wat ik anders kon doen om haar van die vervelende klacht af te helpen.  Zette figuurlijk een stap achteruit, liet los in vertrouwen dat het goed zou komen en ging door met wat ik te doen had. Natuurlijk speelde het nog wel door mijn hoofd. En op het werk, bij de koffie-automaat deelde ik mijn verhaal met een lieve collega. Zij was het die niet veel later het foldertje op mijn bureau legde. Een klassiek homeopaat?
Daar had ik nog nooit van gehoord. Wat doet zo iemand eigenlijk?  Toch moest er iets gebeuren. 

Die dag koos ik ervoor om iets nieuws te proberen. Ik ging samen met mijn dochter naar die homeopaat. In haar kleine,  warm ingerichte huis ging ze me voor naar de kamer waar ze haar praktijk voerde. Daar luisterde ze oprecht naar mijn hele verhaal. Het hele verhaal over mijn zwangerschap, de bevalling en de eerste maanden van mijn dochter. Daarna kreeg mijn meisje een heel klein wit korreltje onder haar tong. Een energetische prikkel om haar immuunsysteem tot de gewenste actie aan te zetten. Dat begreep ik op dat moment nog niet zo goed, hoor. Wat ik zag in de weken erna, was dat ze beter werd. Echt beter. Het loopoortje ging over en kwam niet weer terug. Ze zat beter in haar vel, ging vaster slapen. Ik kreeg wel wat begeleiding van deze vrouwelijke homeopaat, die me af en toe uitlegde wat er gebeurde. Dat was fijn en verhelderend.

Dat was mijn eerste stap op een weg die mijn leven een onverwachte wending zou laten nemen.  

Tot op de dag van vandaag ben ik daar blij om.  Dat ik mijn eigen weg ben gegaan, dat ik verder ben gaan kijken toen dat nodig was. Inmiddels heb ik zelf al veel kunnen betekenen voor anderen die op zoek waren naar genezing en daarbij een – energetisch – steuntje in de rug nodig hadden. Homeopathie is niet de enige optie. Ik zie het als één van de mogelijkheden op weg naar herstel. Die hele kleine korreltjes brengen precies die prikkel over die je nodig hebt om je eigen kracht weer te vinden. Het vertellen van je hele verhaal helpt je om tot inzichten te komen over hoe je verder wilt. Over wat jouw volgende stap mag zijn. 

Ik ga ervan uit dat wij, mensen, veel meer zijn dan alleen ons fysieke lijf. En dat problemen opgelost moeten worden daar waar ze zijn ontstaan. Ik vertrouw op wat ik zie gebeuren en leer van mijn ervaringen. Nog altijd en steeds weer.    

Zo kwam ik vanuit de wereld van de praktische bedrijfseconomie terecht in de wereld van de gezondheidszorg en begeleiding. Gaandeweg kwam het accent meer en meer te liggen op het begeleiding geven in situaties waar stress de verstorende factor is. 

Met heel veel plezier begeleid ik je vanuit Balans Creaties bij het schrijven van jouw levensverhaal. In je eigen verhaal vind je jezelf terug. Keer op keer. Zo werkt dat voor mij. 

De functie van het schrijven gaat veel dieper dan het verslag doen van feitelijke gebeurtenissen. Het brengt naar boven wat gezien mag worden en geeft je de rust om weer te stralen vanuit wie jij werkelijk bent.  

 

 

Verbroken verbinding – de onderstroom

Mijn persoonlijke verhaal is een boek dat troost biedt bij verlies en rouw. 

Handvatten om vanuit liefde voor jezelf aanwezig te blijven bij alles wat er is. 

Opleiding

 • VWO – Chr.  Lyceum Dr. W.A. Visser ’t Hooft, Leiden
 • Hostess-opleiding – Ecole Tunon Den Haag
 • Franse Taal en Letterkunde – Propedeuse – RU Leiden
 • HEAO BE -Saxion Hogeschool Enschede
 • Klassieke Homeopathie – Amersfoort
 • Helende reis practitioner 
 • PresentChild® – Zienderogen beter – Baarn

Werk

 • Shell International – Finance & Control
 • Oxfam-Novib – Assistent controller
 • Eigen praktijk – Homeopaat, Kindertolk, Coach
 • Schrijver van levensverhalen 

Wat anderen over mij zeggen:

 

 

” Hoi Simone,

Op de eerste plaats ben ik heel erg dankbaar dat je op ons pad bent gekomen.

Het resultaat is prachtig en ook de weg ernaar toe is heel mooi verlopen. Anders dan vooraf verwacht 😉

Het heeft ook langer geduurd dan gepland. En ik vind dan ook heel top van je dat je je hierin steeds flexibel hebt opgesteld.

Je bent een prachtig mooi warm, liefdevol mens, die naast een geweldig boek zoveel meer heeft gegeven.

Dat is niet tastbaar, en moeilijk te beschrijven. Ik zou iedereen die een boek wil schrijven jou aanraden, want dan weet je dat het vanuit het hart geschreven is. Simone heel hartelijk bedankt voor alles!

Heel veel liefs

Richard en Angela

“Toen mijn vader 80 werd kon ik me geen mooier kado voorstellen dan alle verhalen, die hij zo graag vertelt en vertelt en vertelt in boekvorm te zien. Hij vond een leuk idee. T is een prachtig boek geworden vooral geschreven voor zijn kleinzoons.

Maar t is ook een mooi document geworden over de tijd waarin mijn vader tijdens en na de oorlog is opgegroeid van klein jongetje dat vaak gepest werd tot een liefdevolle opa met kinderen en kleinkinderen.

We zijn Simone heeeel dankbaar voor dit mooie boek. Zij heeft zijn verhaal precies neergezet zoals hij t graag vertelt en vertelt en vertelt….”

Margret

“Dag Simone,

Het schrijven van mijn levensverhaal vond ik een fantastisch avontuur.  Vanaf het begin had ik het eindresultaat al in mijn hoofd maar zat diep weggestopt ergens in mijn hersenen. De samenwerking zette mij aan om ook te gaan schrijven waardoor fijne herinneringen weer boven kwamen drijven.

We gingen samen het avontuur aan en hebben mijn verhaal op papier gezet. Jij hebt het voor elkaar gekregen om er een prettig leesbaar en overzichtelijk geheel van te maken.  Van veel mensen die het boek hebben gelezen heb ik feedback gekregen.  Stuk voor stuk waren ze onder de indruk van het verhaal en vonden het boek lekker weglezen.

Lieve Simone,  we mogen trots zijn op het geslaagde eindresultaat.  Het is uitgebreider geworden dan afgesproken maar het resultaat mag er zijn.

Dank voor de fijne samenwerking.  De kers op de taart was de mooie presentatie tijdens ALSFEST,  het signeren van de boeken en het overhandigen van een exemplaar aan mensen die dicht bij me staan.

Dank daarvoor

Remko Hofs

“Zelf vond ik het vooral fijn om te zien hoe ik na een moeilijke start in het leven toch ‘een behoorlijk mens’ ben geworden. Door het schrijven van mijn boek ging ik terugblikken op mijn leven. Als ik het over moest doen, zou ik het niet anders aanpakken dan ik gedaan heb. Dat is een goed gevoel.

Simone heeft van alle verhalen die ik zo graag vertel één geheel weten te maken. ‘Over de Streep’ is geen encyclopedie, niet al mijn verhalen staan er in. Veel meer geeft het een treffend beeld van wie en hoe ik ben.

Zodat mijn kinderen en kleinkinderen dát er nog eens bij kunnen pakken als ik er op een dag niet meer zal zijn. Nu het genoteerd staat, blijft het. Dat vind ik mooi.

Wat vooral fijn is aan het werken met Simone is de rust die ze uitstraalt als ze me vragen stelt. En natuurlijk dat ze van al mijn losse verhalen een heel mooi, mij typerend boek heeft kunnen maken. Mijn kleinzoon heeft het zelfs meegenomen naar de Filipijnen. Om aan de hand van dat boek over mij en hoe wij hier leven te kunnen vertellen. Prachtig, toch?”

Nol van der Zalm

Contact

Simone Hartman

Bergschenhoek

info@terugnaarwiejebent.nl

06-28420276

Inspiratie nodig?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Inspiratie om Zorgeloos je Zelf te Zijn?

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven! Je staat op de lijst om mijn volgende nieuwsbrief te ontvangen.