Schrijven

Overzicht in je leven

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Je mist het overzicht. Alle prikkels zijn teveel.

 

Schrijven is als therapie

 

Eigenlijk is het net zoiets als je huis op orde brengen: door te schrijven ruim je op van binnen.

 

Je vindt weer rust

 

Schrijven is een creatief proces dat je aangaat. Zodat jouw verhaal voor jezelf en als je dat wilt voor anderen helder en vindbaar is. 
Gedachten in je hoofd kunnen alle kanten op. Verschijnen ze steeds opnieuw en heb je het idee dat je er toch mee aan de slag wilt?
Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Begin gewoon met schrijven. Als je wilt lees ik met je mee en voorzie ik je van mijn feedback. 

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. 

Rouwverwerking

Dat mijn moeder ‘zomaar’ overleed – 

een hartaanval tijdens haar vakantie in  Spanje
kwam voor mij als een schok.

Door het schrijven van mijn persoonlijke verhaal
(Verbroken verbinding – de onderstroom)
kreeg ik mijn leven weer helder.

 ‘Oudere’ stukjes uit mijn leven kwamen ook boven.
Al puzzelend ontstond een dierbaar verhaal. 

Zo helpt schrijven niet alleen, het heelt ook.

Hoe geef jij woorden aan jouw verhaal?

 

Schrijven als persoonlijk proces

Overzicht in je leven 

 

 

Lief mens, het leven kan heftige ervaringen met zich meebrengen. Ervaringen die aandacht blijven vragen, net zolang tot jij er klaar voor bent om ze achter je te laten. Niet dat je ze vergeet. Wel kun je ze de plek geven die ze verdienen. Een boek met jouw persoonlijke verhaal als deel van wie jij bent.

Het schrijven van je levensverhaal tot nu toe is een effectieve methode om emoties te ontladen, ervaringen te verwerken en overzicht te creëren in je leven. Ben jij er aan toe om af te rekenen met de onrust van binnen? Dan is dit wellicht iets voor jou.

Schrijven doe jij zelf. Ik leid je door het proces heen zodat je zeker weet dat je alles wat ertoe doet aangaat. Rustig, stap voor stap. In jouw eigen tempo.

Spreekt dit jou aan? Neem dan contact met me op voor een persoonlijk intakegesprek.

 

Wie ben ik? 

Mijn naam is Simone Hartman, geboren in 1967, opgegroeid in Oegstgeest. Ik heb een oudere broer en zus en ben zelf trotse moeder van drie prachtige kinderen. 

Aanvankelijk opgeleid als Bedrijfseconoom bc. heb ik later de 6-jarige opleiding tot Klassiek Homeopaat afgerond. Sinds 2012 combineer ik het beste uit beide werelden in mijn eigen praktijk.

Voor mij gaat het altijd over het creëren van balans in je leven. Overzicht hebben is een key-thema daarin. Als je het hele plaatje overziet heb je een solide basis van waaruit je de beste beslissingen neemt. Voor jou, voor de ander, voor de wereld…

Als Klassiek Homeopaat heb ik al veel verhalen mogen horen en mensen helpen helen. In 2017 (toen ik 50 geworden was!) schreef ik mijn eigen verhaal. Van het één kwam het ander. Inmiddels is er al een mooi stapeltje boeken met de prachtigste verhalen waar mijn naam op staat. Verhalen die kloppen, die overzicht creëren en daardoor rust.

Mijn verhaal bracht me ’terug naar wie ik ben’. Graag begeleid ik je vanuit mijn ervaring bij het schrijven van dat van jou.  

Breng balans terug in je leven. Vertel of schrijf jouw eigen verhaal

Ervaringen/feedback

“In mijn missie om natuurlijke geneeswijzen in te zetten voor mensen met NAH liep ik ertegenaan dat ik met niet-wetenschappelijk verklaarde technieken moeilijker kan communiceren met het grote publiek. Ik was om die reden 2x afgewezen voor een subsidie-aanvraag. Collega’s tipten me een boek te schrijven over hoe ik beter was geworden. Zo kwam ik bij Simone terecht.

Tijdens onze eerste afspraak gaf ik netjes antwoord op haar vragen. Simone maakte aantekeningen en luisterde aandachtig. Het gesprek ging over het brein en over hoe kinesiologie werkt voor een brein. Ik praatte en praatte. Toen vroeg Simone naar mij. Naar mijn ervaring, naar mijn verleden en alles wat er gebeurd was. Eerst gaf ik geen antwoord: ik  wilde hier liever niet over praten. Ik wilde juist een positief inspirerend verhaal. Niet al die pijnlijke ervaringen – die zich steeds herhaalden – als boventoon in mijn boek. Dat neemt niet weg dat ik uit eigen ervaring heel goed weet hoe moeilijk NAH-klachten zijn. Bij iedereen anders. En toch ook hetzelfde. Ik weet zo goed hoe sterk de valkuil kan zijn om hierover te praten. Ik wilde dat juist niet.

Simone had hier alle respect voor en zei dat we samen gingen broeden op hoe het dan precies wel moest worden. In het schrijfproces leerde ik achter mijn eigen verhaal te staan. In mijn werk ben ik ook ervaringsdeskundige; ik voel hoe belangrijk ik voor anderen kan zijn. Heel puur en eerlijk hebben we samen geschreven wat mij is overkomen en wat ik daarvan heb geleerd. Een positief, inspirerend verhaal. Ik ben heel trots op het resultaat. Gebruik het ook voor mijn klanten.

Vaak lees ik een stukje terug en denk ik “Goh wat mooi, wat waar, wat kloppend”. Dat zijn hele belangrijke dingen voor mij.

In sessies met klanten werk ik veel met fysieke beweging. Simone zei altijd: het is de beweging die je als mens maakt naar binnen in jezelf en weer naar buiten de wereld in. Dat vind ik supermooi. Ik hoor het mezelf nu ook vaak zeggen tegen anderen zoals Simone mij dat leerde.

Eveline Hund

“Door het schrijven van mijn boek ging ik terugblikken op mijn leven. Als ik het moest overdoen, zou ik het niet anders aanpakken dan ik heb gedaan. Dat is een goed gevoel. Simone heeft van alle verhalen die ik zo graag vertel één geheel weten te maken. Wat ik vooral fijn vond, is de rust die ze uitstraalt als ze me vragen stelt. ‘Over de Streep!’ geeft een treffend beeld van wie en hoe ik ben.”

Nol van der Zalm

Het schrijven van ‘Wat ALS dromen niet meer uitkomen’, mijn levensverhaal, vond ik een fantastisch avontuur. Vanaf het begin had ik het eindresultaat al in mijn hoofd, maar het zat diep weggestopt ergens in mijn hersenen. Mijn samenwerking met Simone zette mij ertoe aan om zelf ook weer te gaan schrijven, waardoor fijne herinneringen boven kwamen. De kers op de taart was de mooie presentatie tijdens het ALSfest, het signeren van de boeken en het overhandigen ervan aan hen die dicht bij me staan.”
Remko Hofs

“Mijn eigen boek schrijven was een lang gekoesterde wens. Ik had al veel geschreven en er zat nog meer in mijn hoofd, maar hoe moesten al die verhalen, ervaringen en losse flodders nu een boek worden?

Simone biedt hulp en doet waar zij knettergoed in is: mijn verhaal omtoveren tot een prachtig boek. Vanaf onze eerste contact voelt het voor mij meteen goed.

Met het schrijven van Breinchaos is niet alleen mijn verhaal vastgelegd, maar ook een fase in mijn leven afgerond. Precies zoals Simone had aangekondigd.”

Marieke Ernest

Schrijven helpt, schrijven heelt

Wat is jouw verhaal?

Inspiratie om Zorgeloos je Zelf te Zijn?

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven! Je staat op de lijst om mijn volgende nieuwsbrief te ontvangen.