Schrijfbegeleiding:

Meelezen

Is jouw verhaal zo goed als af?

Dat is top. Dan herken je vast de opluchting dat je verhaal eruit is, de voldoening dat je dat toch maar mooi voor elkaar hebt gekregen en wellicht nog een stukje onzekerheid of het echt af is zo?  

De feedback van een ervaren auteur heeft mij in de eerste fase van mijn schrijverschap veel gebracht. Ik kon mijn verhaal nog nét dat beetje extra meegeven waardoor mijn lezers het werkelijk in één adem uit wilden lezen. 

Ook iets voor jou? 

Wat is jouw verhaal?

Schrijver, spreker, & moeder van drie…

Mijn naam is Simone Hartman, ik ben geboren in Leiden in 1967. Na wat omzwervingen door Frankrijk en een mooie studietijd begon ik mijn werkende leven vanuit de Bedrijfseconomie bij Shell International en Oxfam Novib. 

Mijn carrière nam een andere wending na de geboorte van mijn kinderen. Ik ging Klassieke Homeopathie studeren en opende mijn eigen praktijk. Aanvullende opleidingen – helende reis, kindertolk en een stukje epigenetica – brachten mij steeds meer bij de waarde van het vertellen van je levensverhaal.

Inmiddels heb ik naast mijn eigen autobiografie ook voor en met anderen geschreven. Na het levensverhaal van Nol van der Zalm – ‘Over de Streep’ volgden er meer. In ‘Wat ALS dromen niet meer uitkomen’ vertelt Remko Hofs over zijn leven voor en tijdens zijn ziekte. Met Marieke Ernests schreef ik haar verhaal – ‘Breinchaos’, over een leven met NAH. Daarnaast begeleid ik sinds 2018 mensen bij het uitbrengen van hun verhaal als boek. In privé-uitgave of voor iedereen verkrijgbaar. 

Wat ooit begon met het boek ‘Opa vertel eens’ dat ik aan mijn vader gaf, is nu uitgegroeid tot de basis van mijn bedrijf, waarmee ik keer op keer mag bijdragen aan prachtige, ontroerende, leuke, mooie verhalen. Dat maakt mij een dankbaar en gelukkig mens.  

# Schrijver van levensverhalen

Voor iedereen die zijn of haar verhaal niet verloren wil laten gaan.   

(Foto: DonkerFotografie)

# inspirerende spreker

Voor een boekpresentatie die jouw boodschap boeiend de wereld in stuurt.

# Moeder van drie geweldige kinderen

Mijn eigen, bijna volwassen, kinderen zijn mijn ultieme inspiratiebron. 

                                                               Wat levert meelezen jou op?

 

Je kunt natuurlijk – dat is zelfs heel slim – een paar mensen uit je directe omgeving vragen om met je mee te lezen. 

Lijkt me sowieso een goed idee! Het is handig om dan van tevoren na te denken of er iets is waarvan je wilt dat ze er speciaal op letten. Je taalgebruik, of de zinnen lekker doorlopen, de indeling van het boek…. etc. Wel zo handig voor hen en voor jou om de feedback specifiek te maken. 

Je boek laten lezen door een auteur die jou niet persoonlijk kent is weer een ander verhaal…

Vaak zijn er achtergronden bij je verhaal die voor jou en mensen die jou kennen logisch zijn, maar voor iemand die jou niet kent allerlei vragen oproept.  

Ik kijk graag met je naar het totale plaatje: hoe ga je om met namen van bekenden bijvoorbeeld, past het verhaal bij de boodschap die je over wilt brengen, word ik erdoor geraakt en wil ik verder lezen? Het zijn maar een paar voorbeelden van waar ik op let en met je over in gesprek ga.

Ik kijk naar het héle plaatje en geef je mijn feedback over hoe je het nog meer áf kunt maken. 

 

                                                                                                                         Is dit iets voor jou?

Samen schrijven – ervaringen:

“Door het schrijven van mijn boek ging ik terugblikken op mijn leven. Als ik het moest overdoen, zou ik het niet anders aanpakken dan ik heb gedaan. 
Dat is een goed gevoel.

Simone heeft van alle verhalen die ik zo graag vertel één geheel weten te maken. Wat ik vooral fijn vond, is de rust die ze uitstraalt als ze me vragen stelt.

‘Over de Streep!’ geeft een treffend beeld van wie en hoe ik ben.”

Nol van der Zalm

Het schrijven van ‘Wat ALS dromen niet meer uitkomen’, mijn levensverhaal, vond ik een fantastisch avontuur. Vanaf het begin had ik het eindresultaat al in mijn hoofd, maar het zat diep weggestopt ergens in mijn hersenen.

Mijn samenwerking met Simone zette mij ertoe aan om zelf ook weer te gaan schrijven, waardoor fijne herinneringen boven kwamen. De kers op de taart was de mooie boekpresentatie tijdens het ALSfest, het signeren van de boeken en het overhandigen ervan aan hen die dicht bij me staan.”

Remko Hofs

“Mijn eigen boek schrijven was een lang gekoesterde wens. Ik had al veel geschreven en er zat nog meer in mijn hoofd, maar hoe moesten al die verhalen, ervaringen en losse flodders nu een boek worden?

Simone biedt hulp en doet waar zij knettergoed in is: mijn verhaal omtoveren tot een prachtig boek. Vanaf onze eerste contact voelt het voor mij meteen goed.

Met het schrijven van Breinchaos is niet alleen mijn verhaal vastgelegd, maar ook een fase in mijn leven afgerond.

Precies zoals Simone had aangekondigd.”

Marieke Ernest

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd neemt dit in beslag?

Dat is afhankelijk van mijn planning en de omvang van jou manuscript. Vandaar dat ik vantevoren de planning persoonlijk met je afstem. In het algemeen kun je uitgaan van een periode van 2 tot 4 weken waarna we het feedbackgesprek hebben. 

Kan je me ook verder helpen schrijven?

In het persoonlijke gesprek en in mijn aantekeningen bij je tekst vind je allerlei handvatten om je boek zelf verder af te maken. Jij blijft de schrijver.

Wat als ik andere ideëen heb dan jij?

Dat kan natuurlijk heel goed. Juist door er samen naar te kijken en over in gesprek te gaan vormt zich steeds duidelijker het beeld van wat jij zelf wilt. En daar gaat het natuurlijk allemaal om. Ik reik je iets aan – jij beslist of en hoe je dat in je boek wilt verwerken.  

 

Schrijf je levensverhaal