Hij was zijn tijd ver vooruit. Opgeleid als scheikundige en arts zag hij in de praktijk dat het medisch handelen op de manier waarop hij het had geleerd niet het gewenste resultaat gaf. Gezegend met daadkracht, een behoorlijke dosis intelligentie en bovenal gedreven door zijn passie om daadwerkelijk te genezen ging hij de uitdaging aan.

Gaandeweg ontdekte hij andere manieren van genezen en zag daarbij de héle mens opknappen – als ook het energetische deel serieus genomen werd. Sterker nog, het energetische bleek leidend te zijn over het materiële. De rest van de wereld, met name de gevestigde medische orde, was er nog niet aan toe. Tweehonderd jaar geleden.

Dan duurt het een poosje en gelukkig, met vallen en opstaan leren we het wel. Resultaten van puur medisch handelen waarbij niet het hele plaatje meegenomen wordt ontwikkelen zich in de richting die Samuel Hahnemann destijds al zo helder heeft gezien. Nu gaan we van het ‘strijden tegen ziekte’ naar het steunen van ons immuunsysteem. We noemen het ‘immunotherapie’. Dat is een mooie, hoopgevende beweging. De goede kant op.

Ernstige bijwerkingen zijn er nog wel, zelfs zodanig dat ziekenhuizen regelmatig de hulp van cosmetisch chirurgen inroepen om ontstane schade aan het lijf te repareren. Hahnemann was dat stadium al voorbij. Zijn methode van behandelen op energetische basis leverde genezingen op die hij in de puur materiële handelswijze niet eerder zag. Veel van zijn meer materieel-georienteerde collega’s schoven zijn visie aan de kant. Dat kon toch niet waar zijn?

Toch geloven de meesten van ons wel in uitspraken als ‘alles begint met een droom’. Op niet-stoffelijk niveau dus. Het is daar dat ook het merendeel van onze klachten ontstaat. Op niet-stoffelijk niveau. In wat wij geloven over de wereld, onze gezondheid en over onszelf.

Wifi, bellen met Australië, draadloze communicatie – zover zijn we inmiddels al wel. Ik kijk uit naar de dag dat we datzelfde vertrouwen ook op grotere schaal zullen gaan toepassen als het om onze gezondheid gaat. De dag waarop we als mensheid weer ‘heel’ zullen zijn.

Ere wie ere toekomt. Samuel Hahnemann plantte de zaadjes die langzaam maar zeker tot bloei beginnen te komen. We komen er wel.

Afspraak maken

 

Inspiratie om Zorgeloos je Zelf te Zijn?

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven! Je staat op de lijst om mijn volgende nieuwsbrief te ontvangen.