Onrust van binnen?

Schrijf je vrij…

Biografische life coaching    

Houd jij je verhaal liever privé of heb je er meer aan om in een aantal gesprekken te spiegelen over jouw leven?
Dat kan ook.

In een life coachingstraject schrijf je stukjes van jouw leven op – de leidraad voor de gesprekken die samen zullen voeren. Al pratend reik ik je praktische manieren aan waar jij mee verder kunt. Iets voor jou?

Laat me je alvast iets meer over mijn visie op het schrijfproces:

Ik zou iedereen die een boek wil schrijven Simone aanraden, omdat je dan weet dat het vanuit het hart geschreven is.

Voor mij….

  

…begon dit bij mijn vader

 

Ooit gaf ik hem het boek ‘Opa vertel eens’ voor zijn verjaardag.
Mijn vader schreef en schreef en schreef…
Toen het boek vol was zei hij me: ‘Ik heb echt nog veel meer te vertellen. De vragen in het boek zijn voor mij niet genoeg.’ Dus gaf ik hem een dik blanco schrift erbij, dat hij ook helemaal vol schreef.
 
Schrijven over zijn leven gaf mijn vader lucht. Alles wat hij had meegemaakt in zijn leven kon hij nu rustig nog eens herbeleven, ordenen en in het perspectief van zijn hele levensverhaal zien. Voor mijn vader hielp het schrijven en vertellen over zijn leven om alle mooie en ook alle moeilijke stukken uit zijn leven een plekje te geven.
 
Mijn vader schreef of zijn leven er van af hing. Vol overgave. Hij sprak erover met ons en met een schrijfster die hem begeleidde bij het maken van zijn boek. Ik zag hem opleven in de herbeleving van een leven om trots op te zijn. Rust vinden in het naar buiten brengen van zijn persoonlijke verhaal. ‘Opa, vertel eens’ was de eerste stap op weg naar zijn eigen boek dat hij de titel ‘…maar de grootste van deze is de liefde’ meegaf.
 
 

 

 

…toen kwam mijn eigen verhaal

Zelf kreeg ik de dringende behoefte om mijn verhaal te schrijven toen ik 50 was geworden. Die leeftijd voelde voor mij een beetje alsof ik ‘op de helft’ was. Alsof ik de top van de berg beklommen had en vandaar vrij uitzicht had. Naar voren en naar achteren. Een moment van bezinning, om de balans op te maken voor ik aan de afdaling zou beginnen. Mijn eigen moeder werd maar 64. Het zette me aan het denken. Op een dag zal ik er ook niet meer zijn. Wat wil ik dan achterlaten voor mijn kinderen?
 
Ik schreef het verhaal van mijn leven en maakte er een boek van. Voor mijn kinderen. Het werd een boek dat meer is dan een opsomming van gebeurtenissen. Ik wil dat ze mij later terug kunnen vinden in iedere bladzijde van mijn boek. Dat ze handvatten hebben op momenten dat het leven moeilijk wordt. Dat het troost biedt als ze verdrietig zijn en houvast als hun vertrouwen wankelt.
 
Kortom, ik schreef het boek waar ik zelf zo’n behoefte aan had gehad toen ik mijn moeder plotseling moest missen. Wat had ik haar verhaal er later graag nog eens bij gepakt, Om haar energie er in terug te kunnen vinden. Een liefdevolle, lichte energie.  Wat had ik graag andere stukjes van haar leven willen leren kennen toen ik zelf ook moeder was geworden.
 
Precies twintig jaar na haar overlijden was mijn persoonlijke autobiografische verhaal een feit. Op 26 juni 2018 presenteerde ik, zingend, pratend, genietend, voor een zaal vol lieve mensen mijn eigen boek, Verbroken verbinding. Een verhaal dat troost biedt als het leven tegen zit, een verhaal van hoop. Een verhaal over die altijd aanwezige liefdevolle onderstroom die ons draagt.
 

 

“Prachtige metaforen!” 

Neem contact op om een coachingstraject in te plannen.   

 

Biografieën met een boodschap

Niets is zo behulpzaam als het leren van je eigen leven.

Hoe laat jij je raken door je eigen verhaal?

Contact

Simone Hartman

Bergschenhoek

info@terugnaarwiejebent.nl

06-28420276

Inspiratie nodig?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief.

Inspiratie om Zorgeloos je Zelf te Zijn?

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven! Je staat op de lijst om mijn volgende nieuwsbrief te ontvangen.