Dit is mijn verhaal…

Vertel jij dat van jou?

Schrijven maakt het onzichtbare zichtbaar. Woorden vinden om je gedachten als tastbaar geheel vorm te geven: voor mij is het zo waardevol gebleken.

Wat in de lucht hangt handen en voeten geven. Het beeld vormen van wat je wél wilt in dit leven. Hoe meer aandacht je er aan besteed, hoe makkelijker je het in de wereld kunt zetten.  Waar wacht je eigenlijk nog op? Schrijf jóuw verhaal – precies zoals jij bent.

Z

Maak jij het onzichtbare zichtbaar?

Z

Vind jij de woorden om jouw plaatje af te maken?

Z

Zodat duidelijk wordt hoe jouw reis eruit heeft gezien én….

Z

…. welke kant je nu op wilt gaan?

Z

Is het jouw tijd om je leven bewust vorm te gaan geven?

Je levensverhaal

Op één van de laatste foto’s die van mijn moeder zijn gemaakt zit ze op een rots langs de Middellandse Zee. Kijkend over het water. Ze ziet er gelukkig uit. Weet ze, voelt ze wat er komt? 

Mijn moeder nam haar verhaal met zich mee. Niet dat we haar vergeten zijn. Nog altijd voel ik mij door haar geïnspireerd. Bijvoorbeeld om mijn eigen verhaal wél als een boek achter te laten voor mijn kinderen. Voor als ik zelf er op een dag niet meer zal zijn.

Ook ik kijk graag uit over de zee. Toen ik 50 werd ging ik met mijn gezin een weekje op reis. Midden in de winter keek ik naar de zee en daar werd mijn verlangen geboren. Om te schrijven over wie ik geworden ben. En hoe ik verder wil. 

Wat is jouw verlangen? 

Zie je het al voor je?

\

Hoe jouw eigen boek er uit gaat zien?

\

De voorkant, de achterkant, jouw naam op de kaft?

\

Welke titel draagt jouw verhaal?

Maak het onzichtbare zichtbaar. Dit zijn de mogelijkheden bij mij:

Schrijver, spreker & moeder van drie…

Mijn naam is Simone Hartman en ik schrijf niet alleen mijn eigen verhalen maar ook die van en voor anderen. Inmiddels verscheen van mijn hand de biografie van Nol van de Zalm – ‘Over de Streep’, het levensverhaal van Remko Hofs – ‘Wat ALS dromen niet meer uitkomen’ en Marieke Ernests verhaal – ‘Breinchaos’. 

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik stukjes mee mag lopen in jullie leven. Dat alleen al is iedere keer weer een waardevol en vaak ontroerend proces. Ik vind het prachtig  om getuige te mogen zijn van de inzichten die het schrijven van je eigen levensverhaal brengt.

Mijn eigen inspiratie is ontstaan door het onverwachte, voor mij veel te vroege overlijden van mijn moeder. Toen ik zelf vijftig werd, kwam onweerstaanbaar mijn verlangen om mijn persoonlijke verhaal voor mijn kinderen achter te laten omhoog.  Omdat ik dat van háár zo vaak bleek te missen…

Gelukkig heb ik mijn vader in de laatste jaren van zijn leven mogen inspireren om zijn eigen boek te schrijven.  Na zijn overlijden ben ik anderen gaan begeleiden bij het schrijven van hun persoonlijke verhaal.  Het leven kan immers zo maar voorbij zijn? Hoe mooi is het als jouw verhaal dan nooit meer verloren zal gaan? 

# Schrijver van levensverhalen

Voor iedereen die zijn of haar verhaal niet verloren wil laten gaan.

# inspirerende spreker

Voor een boekpresentatie die jouw boodschap boeiend de wereld in stuurt.

# Moeder van drie geweldige kinderen

Mijn eigen, bijna volwassen, kinderen zijn mijn ultieme inspiratiebron. Juist voor hen wil ik mijn verhaal vertellen.

Wat houden die trajecten precies in? 

Online training

 

Schrijf je in voor de online training, waarin ik je in 5 lessen meeneem in de stappen om jouw levensverhaal te schrijven.

Aan de hand van korte video’s gaan we het hele proces door, van het helder krijgen van je doel tot aan het daadwerkelijk die laatste stap zetten om jouw boek te publiceren. 

Dit is handig als je zelf reuze goed in staat bent  – en zin en tijd hebt – om jouw verhaal als boek de wereld in te brengen. Helemaal op jouw eigen manier, maar wel met mijn  praktische ervaring op de achtergrond.

Doe je het? Maak jij van jouw verzameling losse schrijfsels nu echt een boek?

 

Wat is jouw verhaal?

Persoonlijke training

 

Je krijgt ook bij dit traject toegang tot de online training. Daarnaast gaan we in 5 maandelijkse sessies met elkaar aan het werk.

De sessies zijn op zaterdag en starten in september 2021. Op deze dagen gaan we dieper in op de onderwerpen die in de online training ook worden behandeld en is er gelegenheid om vragen te stellen over jouw eigen werk.  Bijvoorbeeld over de inhoud of de structuur van je boek. 

Ben jij meer van het persoonlijke contact en wil je graag samen met gelijkgestemden aan het werk?

Schrijf je dan in voor deze training. Omdat delen verbindt.

 

Ervaar de toegevoegde waarde van de groep

Meelezen en feedback-gesprek

 

Het kan ook zijn dat je graag wilt dat ik met je meelees en mijn feedback op wat jij geschreven hebt met je deel. Ik heb zelf op die manier met iemand gewerkt voor mijn eerste boek en vond het heel waardevol. Zeker als iemand meeleest die niet direct deel uitmaakt van jouw gezin of vriendengroep. Iemand met een grote liefde voor verhalen die de wereld mooier maken. Hoe gaat dit in zijn werk? Als je mij hiervoor vraagt, stuur je mij je ‘definitieve’ manuscript, dat ik zorgvuldig lees en voorzie van mijn feedback. In een persoonlijk gesprek (liefst live) licht ik stap voor stap mijn feedback aan jou toe. Helemaal aan jou wat jij er mee gaat doen, natuurlijk. 

Ik ben nu al benieuwd naar jouw boek…

 

 

Ik schrijf jouw verhaal

 

We doen het samen. Dit is, voor mij, een intensiever traject waarbij ik van jouw losse verhalen een prachtig,  samenhangend geheel ga maken. Een boek met een boodschap. Ik loop hiervoor een stukje wat intensiever mee in jouw leven; ik wil jou graag leren kennen, zodat ik het boek kan schrijven vanuit jouw perspectief. 

Op basis van wat je zelf al geschreven hebt en onze gesprekken zie ik al snel de rode draad in jouw verhaal. Die geef ik je terug. Dat levert soms verrassende inzichten op.

Voor dit traject maak ik een op jouw wensen afgestemde offerte voor je. We gaan samen intensief aan het werk, maar wel altijd vanuit innerlijke rust.

Mag ik een stukje in jouw leven meelopen? 

 

Waarom zou je langer wachten? 

Z

Begin vandaag alvast met schrijven

Z

Zet gewoon de eerste stap…

Z

En voor je het weet, staat jouw naam op de cover…

Zij gingen je voor…

“Door het schrijven van mijn boek ging ik terugblikken op mijn leven. Als ik het moest overdoen, zou ik het niet anders aanpakken dan ik heb gedaan. Dat is een goed gevoel. Simone heeft van alle verhalen die ik zo graag vertel één geheel weten te maken. Wat ik vooral fijn vond, is de rust die ze uitstraalt als ze me vragen stelt. ‘Over de Streep!’ geeft een treffend beeld van wie en hoe ik ben.”

Nol van der Zalm

Het schrijven van ‘Wat ALS dromen niet meer uitkomen’, mijn levensverhaal, vond ik een fantastisch avontuur. Vanaf het begin had ik het eindresultaat al in mijn hoofd, maar het zat diep weggestopt ergens in mijn hersenen. Mijn samenwerking met Simone zette mij ertoe aan om zelf ook weer te gaan schrijven, waardoor fijne herinneringen boven kwamen. De kers op de taart was de mooie presentatie tijdens het ALSfest, het signeren van de boeken en het overhandigen ervan aan hen die dicht bij me staan.”

Remko Hofs

“Mijn eigen boek schrijven was een lang gekoesterde wens. Ik had al veel geschreven en er zat nog meer in mijn hoofd, maar hoe moesten al die verhalen, ervaringen en losse flodders nu een boek worden? 

Simone biedt hulp en doet waar zij knettergoed in is: mijn verhaal omtoveren tot een prachtig boek. Vanaf onze eerste contact voelt het voor mij meteen goed.

Met het schrijven van Breinchaos is niet alleen mijn verhaal vastgelegd, maar ook een fase in mijn leven afgerond. Precies zoals Simone had aangekondigd.”

Marieke Ernest

Wanneer kan ik beginnen?

Start van de volgende cursus Schrijfbegeleiding

We beginnen weer met een nieuwe groep in mei 2021.

Hoe snel kan je voor mij aan het werk?

Als je wilt dat ik met je meelees of je boek voor je ga schrijven, neem dan even contact met me op via info@terugnaarwiejebent.nl of 06-28420276.

 

Schrijf je levensverhaal

Inspiratie om Zorgeloos je Zelf te Zijn?

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven! Je staat op de lijst om mijn volgende nieuwsbrief te ontvangen.