Week van de Homeopathie: Huidklachten

Van 10 t/m 16 april 2023 is het de ‘Week van de Homeopathie’. Als een eerbetoon aan Samuel Hahnemann, die op 10 april 1755 geboren werd. Hij is de grondlegger van deze geneeswijze en heeft baanbrekend werk verricht.

De week van de Homeopathie heeft altijd een thema. Dit jaar is dat ‘Huidklachten’. Die zie ik regelmatig voorbij komen in de praktijk. Van abcessen op ongemakkelijke locaties tot jeukende uitslag en van alles daar tussenin.

Uit balans

Als er ook maar iets uit balans is in ons systeem, doet ons lijf er alles aan om zo goed mogelijk de balans te herstellen. Uit balans ben je bijvoorbeeld bij een sterk verlaagde weerstand, door verkeerde voeding of bij allergische reacties op een bepaalde stof. Dat kan zich uiten via de huid.

Onderliggende oorzaak

Nou is wegbranden, -smeren of -snijden natuurlijk een optie – letterlijk ingrijpend, maar met snel resultaat.

Het is mijn ervaring dat het wel zo handig is om eerst iets te doen aan de onderliggende oorzaak van je klachten. Doe je dat namelijk niet dan kiest je lijf in veel gevallen voor een volgende ‘oplossing’, die meestal nog een tandje vervelender is. Denk maar aan weggesmeerd eczeem waarna er ineens ademhalingsklachten ontstaan… Vaak zie je dat ‘vervolg-oplossingen’ van je lijf een steeds grotere impact hebben op je algehele gezondheid.

Is het dan niet goed om te weten dat het ook anders kan? Dat er een zachte, maar doeltreffende manier is om daar mee aan de slag te gaan? Zodat je erger kunt voorkomen? Met homeopathie pak je (door wat voor oorzaak dan ook) ontstane disbalans aan van binnenuit. Homeopathische middelen ondersteunen je lijf daarin. Zo herstel je op een natuurlijke manier de balans; waardoor de uitingen via de huid niet meer nodig zijn.

Dus: bultjes, vlekken, onderhuidse vetophopingen…?

Ondersteun je systeem van binnenuit. Ik heb al veel mooie resultaten mogen boeken met behulp van homeopathie.
Snijden kan immers altijd nog?

 

 

Maak een afspraak

Inspiratie om Zorgeloos je Zelf te Zijn?

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven! Je staat op de lijst om mijn volgende nieuwsbrief te ontvangen.