Weet je… 

Ik vind het zo logisch.  Om, als iets niet (afdoende) werkt, naar een andere oplossing te zoeken.  Ik denk dan altijd aan die dag toen ik nog niet zo heel lang moeder was.  Mijn dochtertje was een maand of zeven toen ze niet zo lekker was. Een loopoortje. Tot twee keer toe ging ik met haar naar de huisarts, kreeg beide keren een kuur antibiotica, die heus wel even hielp.  Alleen kwam het steeds weer terug. Bij de derde keer leek meer van hetzelfde leek mij niet zo logisch meer. Het derde antibioticarecept heb ik niet meer opgehaald bij de apotheek. Eerst maar eens voelen wat we kunnen doen.  Het was tijd om een stapje achteruit te zetten en te kijken wat ik wel voor haar kon doen.  een collega tipte mij over een klassiek homeopaat. Daar had ik nog nooit van gehoord. Wat doet zo iemand eigenlijk?  Toch moest er iets gebeuren. 

Die dag koos ik ervoor om iets nieuws te proberen. We gingen samen naar de homeopaat, waar ik niet alleen mijn hele verhaal kon vertellen, maar ook het resultaat van de behandeling was verbluffend. Het loopoortje ging over en kwam niet weer terug. Het was mijn eerste stap op de weg die mijn leven een compleet andere kant opstuurde. 

Tot op de dag van vandaag ben ik daar blij om.  Dat ik mijn eigen weg ben gegaan, dat ik verder ben gaan kijken toen dat nodig was. Inmiddels heb ik niet alleen mijn eigen gezin, maar ook vele anderen mogen helpen met deze prachtige, energetische geneeswijze. Niet als enige optie. Wel als andere optie.  Wij mensen zijn immers zoveel méér dan alleen maar ons lijf? 

Ik hou ervan bewegingen af te maken, problemen op te lossen daar waar ze zijn ontstaan en bovenal te leren van mijn eigen ervaringen en die van anderen. Ik leer van wat mij raakt en sta open voor veranderingen.  

 Met heel veel plezier begeleid ik je bij het schrijven van jouw levensverhaal. In je eigen verhaal vind je jezelf terug. Keer op keer. Laten we er meer van maken dan een opsomming van gebeurtenissen. Laten we stralen in wie we werkelijk zijn. 

 

 

Verbroken verbinding – de onderstroom

Mijn persoonlijke verhaal is een boek dat troost biedt bij verlies en rouw. 

Handvatten om vanuit liefde voor jezelf aanwezig te blijven bij alles wat er is. 

Opleiding

 • VWO – Chr.  Lyceum Dr. W.A. Visser ’t Hooft, Leiden
 • Hostess-opleiding – Ecole Tunon Den Haag
 • Franse Taal en Letterkunde – Propedeuse – RU Leiden
 • HEAO BE -Saxion Hogeschool Enschede
 • Klassieke Homeopathie – Amersfoort
 • Helende reis practitioner 
 • PresentChild® – Zienderogen beter – Baarn

Werk

 • Shell International – Finance & Control
 • Oxfam-Novib – Assistent controller
 • Eigen praktijk – Homeopaat, Kindertolk, Coach
 • Schrijver van levensverhalen 

Wat anderen over mij zeggen:

 

 

” Hoi Simone,

Op de eerste plaats ben ik heel erg dankbaar dat je op ons pad bent gekomen.

Het resultaat is prachtig en ook de weg ernaar toe is heel mooi verlopen. Anders dan vooraf verwacht 😉

Het heeft ook langer geduurd dan gepland. En ik vind dan ook heel top van je dat je je hierin steeds flexibel hebt opgesteld.

Je bent een prachtig mooi warm, liefdevol mens, die naast een geweldig boek zoveel meer heeft gegeven.

Dat is niet tastbaar, en moeilijk te beschrijven. Ik zou iedereen die een boek wil schrijven jou aanraden, want dan weet je dat het vanuit het hart geschreven is. Simone heel hartelijk bedankt voor alles!

Heel veel liefs

Richard en Angela

“Toen mijn vader 80 werd kon ik me geen mooier kado voorstellen dan alle verhalen, die hij zo graag vertelt en vertelt en vertelt in boekvorm te zien. Hij vond een leuk idee. T is een prachtig boek geworden vooral geschreven voor zijn kleinzoons.

Maar t is ook een mooi document geworden over de tijd waarin mijn vader tijdens en na de oorlog is opgegroeid van klein jongetje dat vaak gepest werd tot een liefdevolle opa met kinderen en kleinkinderen.

We zijn Simone heeeel dankbaar voor dit mooie boek. Zij heeft zijn verhaal precies neergezet zoals hij t graag vertelt en vertelt en vertelt….”

Margret

“Dag Simone,

Het schrijven van mijn levensverhaal vond ik een fantastisch avontuur.  Vanaf het begin had ik het eindresultaat al in mijn hoofd maar zat diep weggestopt ergens in mijn hersenen. De samenwerking zette mij aan om ook te gaan schrijven waardoor fijne herinneringen weer boven kwamen drijven.

We gingen samen het avontuur aan en hebben mijn verhaal op papier gezet. Jij hebt het voor elkaar gekregen om er een prettig leesbaar en overzichtelijk geheel van te maken.  Van veel mensen die het boek hebben gelezen heb ik feedback gekregen.  Stuk voor stuk waren ze onder de indruk van het verhaal en vonden het boek lekker weglezen.

Lieve Simone,  we mogen trots zijn op het geslaagde eindresultaat.  Het is uitgebreider geworden dan afgesproken maar het resultaat mag er zijn.

Dank voor de fijne samenwerking.  De kers op de taart was de mooie presentatie tijdens ALSFEST,  het signeren van de boeken en het overhandigen van een exemplaar aan mensen die dicht bij me staan.

Dank daarvoor

Remko Hofs

“Zelf vond ik het vooral fijn om te zien hoe ik na een moeilijke start in het leven toch ‘een behoorlijk mens’ ben geworden. Door het schrijven van mijn boek ging ik terugblikken op mijn leven. Als ik het over moest doen, zou ik het niet anders aanpakken dan ik gedaan heb. Dat is een goed gevoel.

Simone heeft van alle verhalen die ik zo graag vertel één geheel weten te maken. ‘Over de Streep’ is geen encyclopedie, niet al mijn verhalen staan er in. Veel meer geeft het een treffend beeld van wie en hoe ik ben.

Zodat mijn kinderen en kleinkinderen dát er nog eens bij kunnen pakken als ik er op een dag niet meer zal zijn. Nu het genoteerd staat, blijft het. Dat vind ik mooi.

Wat vooral fijn is aan het werken met Simone is de rust die ze uitstraalt als ze me vragen stelt. En natuurlijk dat ze van al mijn losse verhalen een heel mooi, mij typerend boek heeft kunnen maken. Mijn kleinzoon heeft het zelfs meegenomen naar de Filipijnen. Om aan de hand van dat boek over mij en hoe wij hier leven te kunnen vertellen. Prachtig, toch?”

Nol van der Zalm

Contact

Simone Hartman

Bergschenhoek

info@terugnaarwiejebent.nl

06-28420276

Stuur mij de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de activiteiten van Balans Creaties?
Stuur een mail naar info@terugnaarwiejebent.nl met vermelding van je naam en ik zet je op de lijst om mijn nieuwsbrief te ontvangen.

 

 

 

Inspiratie om Zorgeloos je Zelf te Zijn?

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven! Je staat op de lijst om mijn volgende nieuwsbrief te ontvangen.