Schrijfbegeleiding Live training:

Dít is mijn verhaal…

Schrijf jij dat van jou?

Onrust van binnen. Niet zo vaak (nooit?) je werkelijke verhaal vertellen. Altijd rekening houden met de ander.

Primaire gevoelens als woede, angst, verdriet zijn niet zo populair. Soms is het moeilijk ze te uiten.  Zit je niet in de juiste omgeving misschien waar jouw verhaal veilig ontvangen wordt. Gevoelens die we niet uiten blijven borrelen van binnen. Ze zijn er niet voor niets. Het is mijn persoonlijke ervaring dat schrijven altijd helpt. Werkelijk schrijven, jouw werkelijkheid, helemaal vanuit wie jij bent.

Je verhaal helder krijgen en er passende woorden voor vinden is helend. Zeker als het leven anders loopt dan jij ooit had bedacht.

Door te schrijven over wat jij hebt meegemaakt geef je het een plekje. Vaak zet het je ook aan om precies die stappen te gaan zetten die jij nodig hebt om weer gelukkig te zijn. Vrede te hebben met de realiteit. Door het schrijven van je verhaal maak je leven weer behapbaar, overzichtelijk. 

Het gaat niet zozeer om het waarom. Het gaat mij om het effect. Het effect voor jezelf dat zo duidelijk voelbaar is als je schrijft vanuit jouw pure beleving van de wereld. Je kijkt het aan. Voelt wat gevoeld wil worden. En wat eerst onzichtbaar door je lijf blijft bewegen geef je zichtbaar nu een eigen plek. Buiten jou. Een boek dat je kunt openen als je wilt en wegzetten als het genoeg is. Een boek dat je er altijd weer even bij kunt pakken. Voor jezelf.

Of voor degenen die je lief zijn. Sta jij ze toe jou echt te mogen kennen?

Ruimte en rust. Dat bereik je door het schrijven van je levensverhaal op de manier zoals ik dat aanpak.  

Verhelderend, helend, ontroerend mooi.  

Oprechtheid raakt.

Wat is jouw verhaal?

Z

Eindelijk rust – van binnenuit!

Z

Verstevig jouw grip op je leven – schrijf je verhaal.

Z

Samen. Je bent niet alleen. Delen verbindt. 

Het verhaal van mijn moeder..

Ze zit op een rots bij de zee, in Barcelona. Kijkt in de verte, de wind in haar haar.  Het is één van de laatste foto’s – de dag voor ze stierf. 
Ze ziet er gelukkig uit. Een zachte lach die haar ogen bereikt. Gelukkig van binnenuit.  Dat is mijn moeder. 

Haar leven is heus niet altijd gemakkelijk geweest. Ze is blij met wat ze heeft. Meestal dan. Heel af en toe wordt ze ook echt boos. Als het nodig is. Het verhaal van mijn moeder – wat mis ik dat als ze er niet meer is! 

Haar eigen woorden om te zeggen hoe haar leven was. Ik heb geen afscheid kunnen nemen. Ineens was het voorbij. Ze lachte, in het ziekenhuis, dat is me later nog verteld. Lachte naar de verplegers in dat land ver van huis. 

Mijn rouwproces duurt lang. Omdat ik er niet echt de ruimte voor vind. Mijn gevoelens steeds vaker voor me hou. Niet lastig wil zijn. Ik mis haar intussen elke dag. En haar verhaal. 

Mijn leven gaat door. Ik word zelf moeder en mis haar nog meer. Al is er heel veel dat ik van haar weet, ik zou haar ook nog zoveel willen vragen. Zeker als ik zelf ook moeder ben geworden. Het is juist dat gemis, dat mij jaren later aan het schrijven zet.  Ik schrijf mijn verhaal, vanuit hoe ik de wereld ervaar en beleef. Voor later, voor mijn eigen kinderen. 

Het blijkt meer te zijn dan dat. Mijn leven in woorden vangen raakt en ontroert me. Alsof ik honderden puzzelstukjes nog eens even heel goed bekijk. Om ze dan op hun plaats te leggen. 

Precies 20 jaar later, na haar dood, maak ik mijn eigen bewegingen af. 
Een waardevol proces. Rust van binnen. 

Wat is jouw verlangen? 

Praktisch aan de slag = alle stappen zetten

Behalve de inhoud is er de vorm.  Taalgebruik, zinsbouw, de indeling van je hoofdstukken…

In mijn begeleiding vind je een prettige afwisseling tussen werken aan de vorm en aan de inhoud.

\

Hoe presenteer je jouw verhaal?

\

Dekt de titel de lading?

\

Hoe maak je van vorm en inhoud één kloppend geheel?

Schrijf je levensverhaal

Schrijver, spreker, & moeder van drie…

Mijn naam is Simone Hartman, ik ben geboren in Leiden in 1967. Na wat omzwervingen door Frankrijk en een mooie studietijd begon ik mijn werkende leven vanuit de Bedrijfseconomie bij Shell International en Oxfam Novib. 

Mijn carrière nam een andere wending na de geboorte van mijn kinderen. Ik ging Klassieke Homeopathie studeren en opende mijn eigen praktijk. Aanvullende opleidingen – helende reis, kindertolk en een stukje epigenetica – brachten mij steeds meer bij de waarde van het vertellen van je levensverhaal.

Inmiddels heb ik naast mijn eigen autobiografie ook voor en met anderen geschreven. Na het levensverhaal van Nol van der Zalm – ‘Over de Streep’ volgden er meer. In ‘Wat ALS dromen niet meer uitkomen’ vertelt Remko Hofs over zijn leven voor en tijdens zijn ziekte. Met Marieke Ernests schreef ik haar verhaal – ‘Breinchaos’, over een leven met NAH. Daarnaast begeleid ik sinds 2018 mensen bij het uitbrengen van hun verhaal als boek. In privé-uitgave of voor iedereen verkrijgbaar. 

Wat ooit begon met het boek ‘Opa vertel eens’ dat ik aan mijn vader gaf, is nu uitgegroeid tot de basis van mijn bedrijf, waarmee ik keer op keer mag bijdragen aan prachtige, ontroerende, leuke, mooie verhalen. Dat maakt mij een dankbaar en gelukkig mens.  

# Schrijver van levensverhalen

Voor iedereen die zijn of haar verhaal niet verloren wil laten gaan.   

(Foto: DonkerFotografie)

# inspirerende spreker

Voor een boekpresentatie die jouw boodschap boeiend de wereld in stuurt.

# Moeder van drie geweldige kinderen

Mijn eigen, bijna volwassen, kinderen zijn mijn ultieme inspiratiebron. 

                                                               Inhoud van de training

 

Vijf online lessen  waarin ik je begeleid door de verschillende aspecten van het schrijven van je levensverhaal. Iedere les bevat video’s die je zo vaak kunt kijken als je wilt.

We gaan van het helder krijgen van je doel tot aan het daadwerkelijk die laatste stap zetten om jouw boek te publiceren.

Persoonlijke begeleiding voor jou in de vorm van twee consulten van maximaal anderhalf uur via Zoom. Daarnaast is er gedurende de hele training de mogelijkheid om dringende vragen te stellen via de mail. Zodat je snel weer verder kunt!

Velen gingen je al voor om van hun levensverhaal een echt boek te maken.

 

                                                                                                                          Wat is jouw verhaal?

Samen schrijven – ervaringen:

“Door het schrijven van mijn boek ging ik terugblikken op mijn leven. Als ik het moest overdoen, zou ik het niet anders aanpakken dan ik heb gedaan. 
Dat is een goed gevoel.

Simone heeft van alle verhalen die ik zo graag vertel één geheel weten te maken. Wat ik vooral fijn vond, is de rust die ze uitstraalt als ze me vragen stelt.

‘Over de Streep!’ geeft een treffend beeld van wie en hoe ik ben.”

Nol van der Zalm

Het schrijven van ‘Wat ALS dromen niet meer uitkomen’, mijn levensverhaal, vond ik een fantastisch avontuur. Vanaf het begin had ik het eindresultaat al in mijn hoofd, maar het zat diep weggestopt ergens in mijn hersenen.

Mijn samenwerking met Simone zette mij ertoe aan om zelf ook weer te gaan schrijven, waardoor fijne herinneringen boven kwamen. De kers op de taart was de mooie boekpresentatie tijdens het ALSfest, het signeren van de boeken en het overhandigen ervan aan hen die dicht bij me staan.”

Remko Hofs

“Mijn eigen boek schrijven was een lang gekoesterde wens. Ik had al veel geschreven en er zat nog meer in mijn hoofd, maar hoe moesten al die verhalen, ervaringen en losse flodders nu een boek worden?

Simone biedt hulp en doet waar zij knettergoed in is: mijn verhaal omtoveren tot een prachtig boek. Vanaf onze eerste contact voelt het voor mij meteen goed.

Met het schrijven van Breinchaos is niet alleen mijn verhaal vastgelegd, maar ook een fase in mijn leven afgerond.

Precies zoals Simone had aangekondigd.”

Marieke Ernest

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het?

Een boek schrijven kost tijd. Voor de één drie maanden, voor de ander is het proces van bijna een jaar, of meer. Schrijven doe je in stapjes en iedereen zet die stappen in zijn of haar eigen tempo. Ik kan maar één ding zeggen: neem de tijd die jij nodig hebt. Het is het meer dan waard. 

Kan ik nu al beginnen?

Zeker. Na inschrijving en betaling krijg je toegang tot de lessen.

Wat als ik vastloop?

Je kunt je vragen aan mij voorleggen via de mail, dan bekijk ik hoe ik je weer op weg kan helpen. Ook de live-sessies zijn handig om over mogelijke drempels heen te stappen en vol enthousiasme de eindstreep te halen met jouw boek.

 

 

Schrijf je levensverhaal