Schrijfbegeleiding:

Dít is mijn verhaal…

Schrijf jij dat van jou?

Schrijven helpt om overzicht te creëren in je leven.

Door woorden te vinden voor jouw verhaal zet je vluchtigheid om in iets concreets. Door je – nu nog onzichtbare, maar o zo aanwezige – verhaal
zichtbaar
te maken ruim je letterlijk van binnen iets op. Dat geeft ruimte en rust. 

Als je ervoor kiest om jouw verhaal te schrijven ga je in de ‘creatie-modus’. Je brengt naar buiten wat naar buiten wil komen. Omdat het behoorlijk persoonlijk is – het gaat immers over jou! – kunnen er allerlei emoties bovenkomen. Geeft niks. Een boek hoef je niet in één dag af te schrijven. Door de tijd te nemen om de juiste woorden te zoeken, jouw zinnen te schrijven, de melodie van je verhaal te componeren ga je er stap voor stap doorheen. Dat is verhelderend, helend en vaak ontroerend mooi.  

Breng naar buiten wat gehoord wil worden, maak zichtbaar wat zich wil laten zien.

Schrijf je verhaal…

Z

Ruim op van binnen

Z

Schrijf persoonlijk. Dat raakt de ander en lucht jou op. 

Z

Je hoeft het niet alleen te doen. Laat je leiden en inspireren en voel je gesteund.

Het verhaal van mijn moeder..

Op één van de laatste foto’s die van mijn moeder zijn gemaakt zit ze op een rots bij zee. Kijkend naar de golven, met de wind in haar haar.
Ze ziet er gelukkig uit. Ik zie het in haar zachte glimlach waarmee ze als de warmte van de zon mijn kamer vult. Mijn kamer en mijn hart.

Mijn moeder. Niet lang daarna is haar leven zomaar voorbij. Ze lacht naar de verplegers, dankbaar voor de zorg. Mijn moeder. De beste moeder die ik me wensen kon. Van haar heb ik geleerd om het geluk te vinden in mijzelf.

Weet ze het,  voelt ze wat er komt? Daar op die rots?  

Mijn moeder nam haar verhaal met zich mee. Er is veel dat ik van haar weet en ook veel dat ik soms nog graag zou willen vragen.  Haar onverwachte, plotselinge overlijden, daar, ver weg van huis, heeft mij geïnspireerd om mijn eigen verhaal te gaan schrijven. 

Dat raakte en ontroerde me. En bovenal gaf het me rust. Om al die emoties en belevenissen nog eens rustig te bekijken en als stukjes van een grote puzzel aan elkaar te leggen. Net zolang totdat het plaatje klopt.

Ik wilde schrijven voor mijn kinderen. En voor mezelf.

Wat is jouw verlangen? 

Praktisch aan de slag = stappen zetten!

Een boek schrijven heeft natuurlijk ook allerlei praktische kanten waar je mee aan de slag gaat. Taalgebruik, zinsbouw, de indeling van je hoofdstukken…

In mijn begeleiding vind je een prettige afwisseling tussen werken aan de vorm en aan de inhoud.

\

Je gaat nadenken over de presentatie van jouw verhaal.

\

De titel, de voorkant, een tekst voor achterop...

\

Een boek maken is vormgeven aan jouw verhaal, waarbij we zorgen dat de buiten- en de binnenkant één passend geheel vormen.

Schrijf je levensverhaal

Schrijver, spreker, & moeder van drie…

Mijn naam is Simone Hartman, ik ben geboren in Leiden in 1967. Na wat omzwervingen door Frankrijk en een mooie studietijd begon ik mijn werkende leven vanuit de Bedrijfseconomie bij Shell International en Oxfam Novib. 

Mijn carrière nam een andere wending na de geboorte van mijn kinderen. Ik ging Klassieke Homeopathie studeren en opende mijn eigen praktijk. Aanvullende opleidingen – helende reis, kindertolk en een stukje epigenetica – brachten mij steeds meer bij de waarde van het vertellen van je levensverhaal.

Inmiddels heb ik naast mijn eigen autobiografie ook voor en met anderen geschreven. Na het levensverhaal van Nol van der Zalm – ‘Over de Streep’ volgden er meer. In ‘Wat ALS dromen niet meer uitkomen’ vertelt Remko Hofs over zijn leven voor en tijdens zijn ziekte. Met Marieke Ernests schreef ik haar verhaal – ‘Breinchaos’, over een leven met NAH. Daarnaast begeleid ik sinds 2018 mensen bij het uitbrengen van hun verhaal als boek. In privé-uitgave of voor iedereen verkrijgbaar. 

Wat ooit begon met het boek ‘Opa vertel eens’ dat ik aan mijn vader gaf, is nu uitgegroeid tot de basis van mijn bedrijf, waarmee ik keer op keer mag bijdragen aan prachtige, ontroerende, leuke, mooie verhalen. Dat maakt mij een dankbaar en gelukkig mens.  

# Schrijver van levensverhalen

Voor iedereen die zijn of haar verhaal niet verloren wil laten gaan.   

(Foto: DonkerFotografie)

# inspirerende spreker

Voor een boekpresentatie die jouw boodschap boeiend de wereld in stuurt.

# Moeder van drie geweldige kinderen

Mijn eigen, bijna volwassen, kinderen zijn mijn ultieme inspiratiebron. 

                                                               Inhoud van de training

 

Vijf online lessen  waarin ik je begeleid door de verschillende aspecten van het schrijven van je levensverhaal. Iedere les bevat video’s die je zo vaak kunt kijken als je wilt.

We gaan van het helder krijgen van je doel tot aan het daadwerkelijk die laatste stap zetten om jouw boek te publiceren.

Persoonlijke begeleiding voor jou in de vorm van twee consulten van maximaal anderhalf uur via Zoom. Daarnaast is er gedurende de hele training de mogelijkheid om dringende vragen te stellen via de mail. Zodat je snel weer verder kunt!

Velen gingen je al voor om van hun levensverhaal een echt boek te maken.

 

                                                                                                                          Wat is jouw verhaal?

Samen schrijven – ervaringen:

“Door het schrijven van mijn boek ging ik terugblikken op mijn leven. Als ik het moest overdoen, zou ik het niet anders aanpakken dan ik heb gedaan. 
Dat is een goed gevoel.

Simone heeft van alle verhalen die ik zo graag vertel één geheel weten te maken. Wat ik vooral fijn vond, is de rust die ze uitstraalt als ze me vragen stelt.

‘Over de Streep!’ geeft een treffend beeld van wie en hoe ik ben.”

Nol van der Zalm

Het schrijven van ‘Wat ALS dromen niet meer uitkomen’, mijn levensverhaal, vond ik een fantastisch avontuur. Vanaf het begin had ik het eindresultaat al in mijn hoofd, maar het zat diep weggestopt ergens in mijn hersenen.

Mijn samenwerking met Simone zette mij ertoe aan om zelf ook weer te gaan schrijven, waardoor fijne herinneringen boven kwamen. De kers op de taart was de mooie boekpresentatie tijdens het ALSfest, het signeren van de boeken en het overhandigen ervan aan hen die dicht bij me staan.”

Remko Hofs

“Mijn eigen boek schrijven was een lang gekoesterde wens. Ik had al veel geschreven en er zat nog meer in mijn hoofd, maar hoe moesten al die verhalen, ervaringen en losse flodders nu een boek worden?

Simone biedt hulp en doet waar zij knettergoed in is: mijn verhaal omtoveren tot een prachtig boek. Vanaf onze eerste contact voelt het voor mij meteen goed.

Met het schrijven van Breinchaos is niet alleen mijn verhaal vastgelegd, maar ook een fase in mijn leven afgerond.

Precies zoals Simone had aangekondigd.”

Marieke Ernest

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het?

Een boek schrijven kost tijd. Voor de één drie maanden, voor de ander is het proces van bijna een jaar, of meer. Schrijven doe je in stapjes en iedereen zet die stappen in zijn of haar eigen tempo. Ik kan maar één ding zeggen: neem de tijd die jij nodig hebt. Het is het meer dan waard. 

Kan ik nu al beginnen?

Zeker. Na inschrijving en betaling krijg je toegang tot de lessen.

Wat als ik vastloop?

Je kunt je vragen aan mij voorleggen via de mail, dan bekijk ik hoe ik je weer op weg kan helpen. Ook de live-sessies zijn handig om over mogelijke drempels heen te stappen en vol enthousiasme de eindstreep te halen met jouw boek.

 

 

Schrijf je levensverhaal