Homeopathie: Iets voor jou?

Z

Je klachten maken je leven een stuk minder leuk

Z

Je voelt dat het anders moet kunnen

Z

Je hebt al van alles geprobeerd

Z

Je kiest graag voor een zo natuurlijk mogelijke geneeswijze

Z

Je begrijpt dat je als mens een geheel bent en dat het belangrijk is om naar het hele plaatje te kijken

Milde geneeswijze bij klachten

 

Je voelt je misschien al een tijdje futloos. Of je hebt steeds zo’n last van hoofdpijn. Of je kindje heeft om de haverklap een oorontsteking.
Bij ziekte spelen 3 factoren een belangrijke rol:

  1. de ziekteverwekker;
  2. je weerstand;
  3. je lijf.

Homeopathie richt zich niet op het agressief bestrijden van de ziekteverwekker. Het is een milde geneeswijze die je weerstand verhoogt, met natuurlijke geneesmiddelen. En je krijgt advies hoe je beter voor je lijf kunt zorgen.

 

Acute en chronische klachten

Homeopathie helpt bij acute klachten, zoals griep, blaasontsteking en huidaandoeningen. Homeopathie helpt ook bij chronische klachten. Van migraine tot gordelroos en van depressie tot allergieën. Homeopathie is een milde geneeswijze en daarom bijzonder geschikt voor kinderen. Bijvoorbeeld als ze last hebben van darmkrampjes, waterwratjes of groei- of ontwikkelingsstoornissen.

 

Homeopathie en jouw klacht

Wil je weten of een homeopathische behandeling zinvol is voor jouw klacht? Neem dan contact met mij op.

Met een homeopathische behandeling..

\

... versterk je je weerstand

\

... wordt je hele verhaal gehoord

\

...weet je zeker dat er alleen met natuurlijke middelen wordt gewerkt

Investeer in je gezondheid

Waarom ik homeopaat ben geworden?

Hoi, ik ben Simone, geboren in 1967 en moeder van drie bijna volwassen kinderen. 

Bij die kinderen, daar start mijn verhaal als homeopaat. Daarvoor had ik er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. 

Toen mijn dochtertje – de oudste – geboren was en na 7 maanden klachten kreeg die niet met antibiotica verholpen konden worden, kreeg ik een foldertje in handen van een homeopaat. Omdat ik het belangrijk vond om haar zo natuurlijk mogelijk te behandelen, maar vooral omdat ik wilde dat haar klachten echt over zouden gaan, ben ik met haar op consult gegaan. 

Het resultaat overtrof al mijn verwachtingen. Dat is niet bij één keer gebleven. Meerdere keren in mijn leven heeft de homeopathie het natuurlijk genezingsproces weer op gang gebracht. Bij mij, bij mijn man en bij mijn kinderen. 

Vandaar. 

Ik probeer klachten het liefst eerst op een natuurlijke manier op te lossen. Anders ingrijpen kan immers altijd nog?

Fijn kennis te maken! 

Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

De oorzaak van mijn klachten…

De oorzaak van mijn klachten…

Het is 1999. Ik ben 32 jaar als ik bij de huisarts zit vanwege mijn aanhoudende verkoudheid. Hoewel ik - met Otrivin erbij - aardig kan functioneren, lijkt het me niet goed om dat continue te blijven gebruiken. De huisarts heeft een andere neusspray voor me. "Die moet...

Een volle emmer heeft aan één druppel genoeg..

Een volle emmer heeft aan één druppel genoeg..

Wat een rijkdom is het, dat alle 3 onze kinderen gezond zijn bij de geboorte. Ook de eerste maanden gaat het heel goed. Toch worden ze alle 3, in de eerste jaren van hun leven, behoorlijk ernstig ziek. Ik heb er veel van geleerd. In deze blog wil ik mijn visie met...

Wat houdt een behandeling in?

Hoe werkt homeopathie?

 Meer dan 200 jaar geleden legde Samuel Hahnemann (1755-1843) de basis voor de klassieke homeopathie. De geneeswijze gaat uit van het principe dat ‘het gelijke wordt genezen door het gelijkende’.

Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Eigenlijk komt het erop neer dat je lichaam maar één ding tegelijk kan doen als het gaat om beter worden.

Je lichaam zit namelijk zo in elkaar, dat het zich automatisch richt op het tegengaan van de sterkste (pijn)prikkel. Homeopathische geneesmiddelen geven die – gelijkende – prikkel. Je lichaam stelt zich vervolgens teweer tegen die sterkere prikkel.

Zo activeren homeopathische middelen het zelfgenezend systeem van het lichaam. Hierdoor kan de genezing van binnenuit beginnen.

 

 

Behandeling 

Homeopathie helpt bij de genezing van allerlei klachten. Van rugklachten tot slaapproblemen en van gewrichtspijn tot overgangsklachten, bij elke kwaal hoort een verhaal.

Daarom begint het eerste homeopathische consult altijd met een uitgebreid gesprek van een uur. Tijdens dat gesprek komen allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten van je gezondheid aan bod. Dat vormt de basis voor de homeopathische behandeling.  Vervolgconsulten duren ongeveer een half uur.

 

Individuele geneeswijze

Homeopathie is een individuele  geneeswijze. Naar aanleiding van jouw verhaal zoek ik een geneesmiddel dat past bij jou als persoon, bij jouw specifieke klachten. Ik geef ook praktische leefstijladviezen, als dat van toepassing is op jouw persoonlijke situatie. 

Geen bijwerkingen

Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze. Homeopathische geneesmiddelen bestaan voornamelijk uit mineralen, planten en (uitscheidingsproducten van) dieren. De geneesmiddelen zijn ‘gepotentieerd’: verdund en geschud. Zo behouden de middelen hun geneeskrachtige werking, zonder bijwerkingen.

 

Natuurlijk beter worden?

Z

Je wilt het vertrouwen in je eigen lijf terugvinden

Z

Op een positieve manier bouwen aan je weerstand

Z

Actief verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid

Z

Luisteren naar wat je lichaam je laat zien en waar nodig je leefstijl aanpassen 

Z

Natuurlijk beter worden met de zachte kracht van homeopathie

Wat zeggen anderen hierover?

‘Toen ik last had van een gekneusde rib en een griepachtige verkoudheid die maar niet weg wilde gaan, heeft Simone heel goed geluisterd en me vervolgens advies gegeven.

Ik woon in het oosten van het land dus contact verliep via de telefoon, maar dat is me prima bevallen. Simone laat je in je waarde en dringt je niks op.

Daarnaast werkt ze stap voor stap. Uiteindelijk was ik binnen een week van mijn klachten af. En dat lag zeker gezien de gekneusde rib niet in de lijn der verwachting. ‘

‘Simone heeft mijn dochter van 8 jaar ruim een jaar bijgestaan bij verschillende klachten (o. a. psoriasis, hoofdpijn, luchtwegklachten en concentratieproblemen). Simone heeft zich heel goed verdiept in mijn dochter, ze is bevlogen en enthousiast in het zoeken naar middelen die precies bij haar persoonlijkheid passen. Elk consult neemt ze ruim de tijd om precies te weten te komen hoe het op alle vlakken met haar gaat. Veel klachten van mijn dochter zijn inmiddels sterk verminderd of zelfs verdwenen.’ 

‘Al jaren heb ik last van migraine. Afgelopen zomer – toen mijn huisarts en specialist vakantie hadden – was het erger dan ooit. Ik had ruim zeven dagen op rij invaliderende pijn. Simone was er gelukkig wel. Ze heeft zelfs een middel bij me langs gebracht zodat ik snel kon beginnen. 

De eerste dag na inname had ik nog wat zeurende pijn. Vanaf dag twee ging het echter veel beter. Dankzij de homeopathische korrels en de liefdevolle begeleiding van Simone ben ik nu, ruim 5 weken later, nog steeds hoofdpijnvrij. Ik ben heel blij dat ik Simone, 8 jaar na mijn eerste consult bij haar, weer heb opgezocht. Ze heeft mij heel goed geholpen.’  

Veel gestelde vragen

Worden de kosten van een consult vergoed?

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van een homeopathisch consult via de aanvullende verzekering. Kijk bij je verzekeraar naar de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen.

Kan ik de middelen naast mijn reguliere medicatie gebruiken?

Dat kan. Homeopathie werkt van binnen uit. Vaak zie je dat klachten verminderen na het inzetten van een homeopathisch middel. Het gevolg daarvan is weer dat minder pijnstilling of andere medicatie nodig is. Afbouwen van de reguliere medicatie doe je altijd in overleg met de voorschrijver ervan.  

Hoe lang duurt een behandeling?
Dat ligt er aan wat voor klachten je hebt en in hoeveel tijd je ze hebt opgebouwd. Voor een acuut probleem is de behandeling meestal ook kort. Bij chronische of terugkerende klachten kan het heilzaam zijn om eens in de maand of zes weken een consult te plannen. 

 

Helpt homeopathie bij psychische klachten?

Zeker. Homeopathie behandelt de gehele mens, dus zowel fysieke, emotionele als mentale klachten. 

Hoe vaak moet ik middelen innemen?

Meestal niet zo vaak. Homeopathie heeft als doel om je zelf genezend vermogen te activeren. Afhankelijk van je klachten en de omstandigheden waarin je moet functioneren neem je de middelen soms slechts eenmalig in en soms is het nodig wat vaker te herhalen. De inname wordt nauwkeurig afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Zodra je zelf genezende vermogen het alleen weer af kan, neemt je lijf de genezende beweging die de middelen in gang zetten over.

Ervaar de zachte kracht van homeopathie

Inspiratie om Zorgeloos je Zelf te Zijn?

Wat leuk dat je je hebt ingeschreven! Je bent er bijna, je krijgt van mij alleen nog een email waarmee je je inschrijving moet bevestigen.